top of page
Zoeken

De zin of onzin rond meditatie

Bijgewerkt op: 15 okt. 2021

Meditatie... Je hoort er meer en meer over de laatste tijd. Het lijkt wel een hype.

Overal kan je meditatie-apps terugvinden. Men gebruikt het onder andere om je mindset te boosten als ondernemer, om je geest vrij te maken door te luisteren naar een hypnotiserende stem of natuurgeluiden... Maar wat is er nu effectief en wat niet?

Het is zeker de moeite waard om het voor jezelf eens uit te proberen.

De meditatietechniek waar ik alleszins volledig achter sta en al jarenlang ervaring mee heb is TM ( transcendente meditatie).

Dit is de oudste techniek die er bestaat en komt uit de Vedische traditie uit het Oosten, net zoals Yoga.

De achterliggende gedachte is dat geluk van binnenuit komt.

In het Westen gaat men het geluk opzoeken door zaken die van buitenaf komen, een succesvolle job, een spannende hobby, een grote sociale kring, een hoge sociale status, materiële zaken.

Vaak leidt dit tot overmatig consumptiegedrag en een onverzadigbaar gevoel.

Ik startte met TM in een periode dat ik veel stress in mijn leven kende. Net mama geworden, slapeloze nachten, een job met de nodige druk en ellendige files.

Ik nam eerst deel aan een infosessie en besloot nadien om de techniek aan te leren.

Wat waren de resultaten van bij het eerste moment opmerkelijk! Mijn bewustzijn werd ruimer, inzichten in mijzelf en mijn omgeving werden veel scherper, ik had meer focus, was in staat beter in het moment te leven en het gevoel van stress werd aanzienlijk verminderd.

Doorheen de jaren kan ik nu zeggen dat TM mijn leven heeft veranderd.

Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer en meer mezelf ben geworden en dat ik afscheid kon nemen van dingen die niet pasten in mijn leven.

Het is een investering, de meeste mensen schrikken wel even van de prijs, maar ik meen uit de grond van mijn hart dat dit het beste cadeau is dat je jezelf kan geven.

Meer informatie over TM kan je terugvinden op de website www.trancendentemeditatie.be

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page